Czekamy razem NASZ-WYROK
Zważaj, co mówisz. Forum jest miejscem publicznym.

AlbumAlbum  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nie jesteśmy biurem porad prawnych. To forum dla osób CZEKAJĄCYCH.

ZAKŁAD KARNY, karty tel.

Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum NASZ-WYROK Strona Główna -> Rozmowy na temat...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
OlaFlakowska
Gość

PostWysłany: Wto Mar 29, 2011 7:16 pm    Temat postu: ZAKŁAD KARNY, karty tel.
Odpowiedz z cytatem

witam.
mam pytanie co do karty telefonicznej Z-TELE.
czy któraś z was kupowała swojemu chłopakowi będącemu w ZK tą kartę ? interesuje mnie, czy rzeczywiście na telefony kom. jest 20gr/min. ?

bardzo proszę o odpowiedź.
Powrót do góry
syrna

PostWysłany: Wto Mar 29, 2011 8:00 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

no właśnie mnie się też obiło o uszy, próbowałam szukać w necie, ale chyba nie trafiłam, bo ja szukałam "telezet", czy coś takiego, pisałam tam nawet, ale w odpowiedzi otrzymałam informację, że dana firma nie świadczy takich usług. Wiem natomiast, że tu i ówdzie chłopaki dzwonią z takich kart, czyli JAKOŚ trezba do tego dotrzeć.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email    
Justa

PostWysłany: Sro Mar 30, 2011 6:18 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Karty Z-tele można zamówić jedynie przez internet. Z tego co wiem, to w niektórych kantynach sprzedają.
Nie polecam tych kart, bo podczas rozmowy szumi i co raz jakieś słowa przerywa, nie można się dogadać. Jak znajomy dzwoni z telegrosika nie ma problemó

Tu jest stronka gdzie można zamówić Z-tele http://www.z-tele.pl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
OlaFlakowska
Gość

PostWysłany: Czw Mar 31, 2011 2:29 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

jak mój C. był w ZK w Łowiczu, to tam w kantynie można było takie karty kupić, ale jak go przenieśli, to w tamtejszym kantynie nie ma takich kart. ; /

wiem, właśnie że można je zamówić przez internet, ale interesuje mnie, czy rzeczywiście jest 20gr/min ?
telegrosik na komórki się nie opłaca, bo na karcie za 10zł jest 12,5 min, to już bardziej telepin gdzie za 10zł jest 20 minut.

a jeżeli rzeczywiście z-tele jest 20gr/min na tel. kom. to na karcie za 10zł byłoby 50 minut na kom., a nie 12, czy 20, a to jest zauważalna różnica. Smile
Powrót do góry
Justa

PostWysłany: Czw Mar 31, 2011 6:19 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Tylko z tego co wiem, to są jakies ukryte koszty, wszystko pisze na stronce, ale dokładnie nie pamiętam. O ile się nie mylę, to do każdej minuty należy doliczyć 31 groszy
20 + 31 = 51 gr - Nie jest tak kolorowo...

Dodane po 6 minutach:

Teraz tego nie widzę, nie mogę znaleźć na stronie, ale kiedyś własnie czytałam, że pobierają jeszcze 31 gr
Powrót do góry
syrna

PostWysłany: Sob Kwi 02, 2011 10:43 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Kupiłam kartę, zalogowałam się...
Doczytałam , że do Orange koszt połaczenia wynosi 0,51 zł.
Jak będę wiedzieć cos wiecej, to napiszę

Dodane po 7 minutach:

Po wybraniu bezplatnego numeru 800
i po autiryzacji
uslyszy pan :
ile ma srodkow na koncie
a na stepnie
prosze wcisnac kratke # zeby zadzwonic lub 0 zeby polaczyc sie z konsultantem
wciska Pan kratke #
i nastepnie po uslyszeniu podaj numer telefonu na ktory chcesz wykonac polaczenie
wybiera Pan numer w formacie
telefony krajowe zarowno stacjonarne jak i komórkowe
wybiera pan bez 0 np. 22 222 2221 lub 511 111 111
na numery zagraniczne wybiera pan z dwoma 00 +numertelefonu

Dodane po 3 minutach:

Rozumiem, dziękujęSmile Mam jeszcze pytanie dotyczące możliwości posiadania przez kartę Z-tele włąsnej poczty głosowej. Czy to oznacza, że ktoś może do mnie zadzwonić na ...numer karty z-tele i zostawić mi wiadomosć?

11:24:18
Poczta głosowa została wyłączona do odwłonia w związku regulacjami prawnymi.
11:24:48
W krótce pojawi sie nasza własna marka sieci komórkowej A-TELE

11:24:59
Rozumiem, a jak wzcesniej ta opcja była dostępna, to istniała taka mozliwosć?

11:25:29
połaczenia z Z-tele na A-tele (komórke) bedą w kwocie 25gr/min
11:25:47
Nie, nie było takiej możliwości

11:26:17
A-tele będzie niezalezną od aktualnie działajacych -siecią komórkową?

11:26:29
TAK

11:27:16
Na czym zatem polegała usługa własnej poczty głosowej, o której mowa jest na Państwa stronie?

11:30:03
hmm, generalnie w zamyśle usługa miała umożliwiać osobą z po za zakładu karnego na wykonywanie połączeń na do naszego syetmu podajac numer karty z-tele w celu zostawienia wiadomości dla właściciela karty o danym numerze seryjnym - Niestety z racji targetu jakim obejmowała, usługa nigdy nie została do końca wdrożona. Wkrótce nastąpi aktualizacja strony www

Dodane po 10 minutach:

Z dalszej rozmowy wynika, że wkrótce mają się pojawić karty SIM sieci A-tele; połaczenie między Z-tele z A-tele ma kosztować 25gr za minutę połączenia. Jesli te informacje okażą się wiarygodne, a abonament niezbyt wysoki, to to moze zdać egzamin.

Powrót do góry
syrna

PostWysłany: Pon Kwi 04, 2011 6:21 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W praktyce wygląda to tak:

rozmowa między budką w ZK a telefonem stacjonarnym: 0,09 zł (karta za 10zł starcza na 111min); rozmowa z komórką:0, 51 zł (10 zł starcza na 19,5 minuty).

Opcja przyporządkowanej do karty skrzynki pocztowej nie działa, nigdy nie została ta funkcja uruchomiona, i raczej nie bęzie w przyszłosci.

Dodane po 1 minutach:

Zakupiona karta posiada swój numer seryjny i PIN, który jest stały. Na stronie doładowuje się konto, kwota dobijana jest do konkretnej karty- czyli analogicznie jak w przypadku telefonów na kartę typu pre-paid.

Powrót do góry
Justa

PostWysłany: Pon Kwi 04, 2011 11:03 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Czy rozmawiała któraś z Was z partnerem przez gg? Słyszałam, że to jest dosyć tanie
Powrót do góry
Małgo
Gość

PostWysłany: Wto Kwi 05, 2011 7:15 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ok, zamówiłam. Wszędzie juz się nałaziłam za tą kartą i nic, w końcu kupiłam mu zwykłe do budki chociaż, teraz bedzie miał Zetkę. Chociaż My ciągle rozmawiamy na mój koszt, w orange wykupilam usługę Ty i 3 i w ten sposó mozna tez duuzo się nagadać.
Powrót do góry
OlaFlakowska
Gość

PostWysłany: Pią Kwi 08, 2011 12:11 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

czyli takie sranie w banie za przeproszeniem. ;x
w takim razie pozostaje jednak przy karcie telepin, bo opłaca się najbardziej z tych kart, które do tej pory `wynalazłam` Smile chyba, że ktoś z was zna karte, na której za minute połączenia na telefony komórkowe, jest poniżej 50 groszy ?
Powrót do góry
syrna

PostWysłany: Pią Kwi 08, 2011 12:44 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

"sranie w banie"-hm...
Strzelce Opolskie rozmawiają przez Z-tele i ojest OK. Wiem, że niektóre zakłady rozmawiają przez Telepin, i też jest OK. U nas, w Katowicach jest zabytkowy aparat i nie działają żadne karty poza Telegrosikiem, no i TPSA.

Powrót do góry
Lajkonik

PostWysłany: Pią Kwi 08, 2011 2:08 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Informacja nie sprawdzona przeze mnie, ale...
Z-tele ponoć pobiera pieniądze z karty za samą próbę łączenia się, czyli generalnie rzecz biorąc za wybieranie numeru (nawet jesli połączenie nie zostanie nawiązane). Działa ponoć na podobnej zasadzie, jak karty, z którymi spotkałam się w usa....tam było tak, że za 5$ kupowało się kartę, która teoretycznie miała mi wystarczać na kilka godzin gadania z numerem stacjonarnym w Polsce. Tak było jedynie w teorii; w rzeczywistości kończyła się mniej więcej po połowie rzekomego czasu, bo były własnie pobierane opłaty za każde połączenie, niezależnie od tego, czy zostało nawiązane. Było tam też coś takiego, że karta po jej pierwszym uruchomieniu zaczynała żyć właśnym życiem, czyli nawet zupełnie nieużywana ciągle ściągała jakieś pieniądze. W praktyce wyglądało to tak, że te np. kilka godzin było prawdziwe jedynie wtedy, gdy nawiązywało się połączenie i "wygadywało" całą kartę za jednym zamachem.
Nie wiem, czy to Z-tele nie działa własnie na podobnej zasadzie....
Rozmawiałam o tej karcie z kimś, kto jest w Czarnem- oni tam tą kartę znają, ale nie chcą z niej korzystać (nie wszyscy pewnie
Wink )
Powrót do góry
Małgo
Gość

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2011 5:12 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Takie głupie pytanie, zamówiłam, zaplaciłam..yyy..na co mam czekać?przyslą mi ją na mój adres czy podadzą nr na mail jak otzrymaja wplatę na konto ? Czy potem muszę ją przeslac lu jakoś dac M.czy wystarzcy podać nr przez telefon a on juz edzie mógł jakoś dzwonić?
Powrót do góry
syrna

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2011 5:14 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

yyy...Smile
powinno przyjś niemal od ręki na adres-email. Działa podobnie jak tekegrosik, czyli musisz podać numer dostępowy oraz PIN karty. Wystarczy podac te numery przez telefon, i jeśli jego aparat telefoniczny będzie obsługiwał połączenia Z-tele, to będzie mógł dzownić od ręki.

Powrót do góry
Małgo
Gość

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2011 5:21 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

dziekowaćSmile Ty madra kobieto Smile Tak myslałam, ale że jeszcze nic nie mam więc zapytałam Smile a kto pyta wielbłądzi Smile
Powrót do góry
Nefer

PostWysłany: Wto Cze 28, 2011 10:47 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Podnoszę temat, bo może pojawiły się jakieś nowinki w temacie kart i nie jestem na bieżąco Smile
Słyszałyście o czymś korzystniejszym niż tele-pin ewentualnie z-tele?
Powrót do góry
kruszyna

PostWysłany: Wto Cze 28, 2011 4:07 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

My dzwonimy za grosze. Zalozylam numer stacjonarny (maja prawie wszystkie polskie strefy) na skypie (60 zl na 3 mies) i z z-tele jakies pare groszy placimy za polaczenie:polska stacjonarny. Polski numer stacjonarny mozna tez wykupic (pierwszy numer kosztuje 1 zl na pol roku) w gg-gadu na glos. Numer na skypie mozna przekierowac na dowolny numer (opcja,kiedy sie nie jest przy komputerze) i placi sie z doladowania konta na skypie. Ile na polska komorke, nie wiem, bo z tego nie korzystam.
Ta sama z numerem stacjonarnym(ktory mozna przekierowac), istnieje w easycall. Zeby odebrac polaczenie na komputerze, trzeba zaisntalowac program, do sciagniecia na stronie easycall.pl
Powrót do góry
bozen79
Gość

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 6:48 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

https://www.happycall.pl/ ja się właśnie zastanawiałam na tym, bo nie mam stacjonarnego telefonu a przez komputer można takowy załączyć. Któraś się może z was spotkała z czymś podobnym? Chociaż ja mam teraz fajnie bo mogę dzwonić Very Happy zrobiłam sobie darmową wybraną osobę i mamy 2400 minut do wykorzystania. Zdążyliśmy się już dwa razy pokłócić, bo mamy za dużo czasu na głupoty Very Happy
Powrót do góry
Lajkonik

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 9:48 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

bozen79 napisał:
zrobiłam sobie darmową wybraną osobę i mamy 2400 minut do wykorzystania. Zdążyliśmy się już dwa razy pokłócić, bo mamy za dużo czasu na głupoty Very Happy

Ty dzwonisz do ZK??

Jest jeszcze jedna możliwość, przydatna zwłaszcza, gdy chłopaki nie mają karty, a koniecznie muszą się z Wami skontaktować, a nie mają skąd pożyczyć impulsów. Można dzwonić na koszt abonenta. W TP wystarczy wybrać nr 9222 i kobitka z centali połączy waszego chłopaka z wami Smile Z tego, co wiem, to usługa taka jest też w orange, plusie i być może gdzieś jeszcze. Jest to rozwiązanie optymalne, gdy np. ktoś ma bardzo dużo minut darmowych w abonamencie i nie wykorzystuje ich. Oczywiście trzeba to przeanalizować, bo takie połączenie jest płatne extra (w TP jest to 1,22 brutto), ale czasami mus, to mus Smile
Powrót do góry
syrna

PostWysłany: Pią Lip 01, 2011 6:38 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Przetestowałam wskazany przez bożen79 sposób dzwonienia z wykorzystaniem happycall.
Wygląda na to, ze się bardzo opłaca.
W skrócie:

połaczenie na komórkę =0,28 zł
połączenie na stacjonarny =0,075 zł.
A jeśli wdzwonimy się przez płatny numer dostępowy (koszt 0,35zł), to potem koszt połączenia na stacjonarny wynosi =0,05zł.

Do tego przy zakupie karty za 50 zł, dostajemy 20% bonusu, czyli na rozmowy mamy 60,00zł; przy tym przeliczniku to jest 214 minut na komórkę ( za 50 zł), co daje w praktyce 0,23zł/minutę; lub 800 minut na stacjonarny, co daje 0,06zł/ minutę przy opcji darmowego numeru dostępowego, albo 1200 minut, co daje =0,04zł/min przy zastosowaniu płatnego numeru dostępowego.

Powrót do góry
bozen79
Gość

PostWysłany: Pią Lip 01, 2011 7:26 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A dowiadywałaś się może czy można zrobić przekierowanie? Ja bym założyła ale u nas na razie jest opcja dzwonienia (chociaż wiadomo w każdej chwili może się to skończyć ) jak coś to zakładam ten, wychodzi na to, że naprawdę jest tanio, tylko czy przypadkiem nie ma ukrytych kosztów?
Powrót do góry
syrna

PostWysłany: Pią Lip 01, 2011 7:53 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie sprawdzałam; założyłam tam konto, dostałam swój numer telefoniczny, teoretycznie mogę dzwonić z netu-ale nigdy z tego nie korzystałam-nie mam potrzeby więc i nie interesuję się specjalnie:)

Do zakupu kart, z których potem można dzwonić z ZK (podobnie jak to ma miejsce w przypadku Telegrosika) nie potrzeba się rejestrować. Opcja ukrytych kosztów pewnie wyjdzie w praniu:)

Powrót do góry
Nefer

PostWysłany: Pią Lip 01, 2011 8:52 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja w poniedzialek wpłaciłam kasę na zakup karty z-tele i do tej pory zero odzewu...
Zastanawiam się czy nie dałam się nabic w bambuko...
Próbowałam do nich maila wyslać ale za skarby świata się nie da... jakiś błąd na stronie... Confused
Powrót do góry
syrna

PostWysłany: Sob Lip 02, 2011 5:08 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ja kupowałam kilkakrotnie karty z-tele i nigdy nie miałam problemu.
Spróbuj może interweniować przez GG, zamieszczony na stronie głównej numer jest tym samym, z którego swego czasu ja-efektywnie korzystałam.

Powrót do góry
Nefer

PostWysłany: Sob Lip 02, 2011 8:36 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No właśnie ani GG ani mail - po prostu NO CONTACT
Confused
Poczekam jeszcze trochę, mooooże coś się ruszy.
Powrót do góry
JudytaP1

PostWysłany: Nie Wrz 25, 2011 11:08 am    Temat postu: Re: ZAKŁAD KARNY, karty tel.
Odpowiedz z cytatem

OlaFlakowska napisał:
witam.
mam pytanie co do karty telefonicznej Z-TELE.
czy któraś z was kupowała swojemu chłopakowi będącemu w ZK tą kartę ? interesuje mnie, czy rzeczywiście na telefony kom. jest 20gr/min. ?

bardzo proszę o odpowiedź.

Mój w ZK w kantynie kupuje w/w karty i są super nawet przez internet na stronie można kupić bądź doładować kartę Z-TELE. My nie narzekamy wręcz przeciwnie bardzo się opłaca dzwonić.Poniżej zamieszczam link do oficjalnej stronki Z-TELE:
http://www.z-tele.pl/cennik/polaczenia-stacjonarne-polska

zuzik
Gość

PostWysłany: Czw Wrz 29, 2011 9:21 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Witajcie,

Syrena wspominałaś coś o usłudze A-Tele, znasz może szczegóły bo na stronie jest już jakaś informacja ale nie do końca rozumiem jak to ma działać...
http://www.z-tele.pl/uslugi-dodatkowe/a-tele
Powrót do góry
syrna

PostWysłany: Czw Wrz 29, 2011 12:03 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja rozmawiałam z operatorem Z-tele już jakiś czas temu; wówczas informacje dotyczące A-tele były w powijakach, tzn. dopiero zaczynała sie produkcja kart SIM.

Już nie pamiętam kosztu połączeń z Z-tele na komórkę; ale połączenie Z-tele-> A-tele miało być wyjątkowo tanie z uwagi na rozmowy w obrębie tej samej sieci.
Jak będzie w praktyce- będę informować w miarę rozwoju sytuacji, bo póki co, zgłosiłam chcęć korzystania z A-tele. Według informacji na podanej przez Ciebie stronie, jak sieć zosatnie uruchomiona, powinnam otrzymać kartę startową.

Dodane po 22 sekundach:

Aha...Syrna, nie Syrena:)

Dodane po 4 minutach:

syrna napisał:
Przetestowałam wskazany przez bożen79 sposób dzwonienia z wykorzystaniem happycall.
Wygląda na to, ze się bardzo opłaca.
W skrócie:

połaczenie na komórkę =0,28 zł
połączenie na stacjonarny =0,075 zł.
A jeśli wdzwonimy się przez płatny numer dostępowy (koszt 0,35zł), to potem koszt połączenia na stacjonarny wynosi =0,05zł.

Do tego przy zakupie karty za 50 zł, dostajemy 20% bonusu, czyli na rozmowy mamy 60,00zł; przy tym przeliczniku to jest 214 minut na komórkę ( za 50 zł), co daje w praktyce 0,23zł/minutę; lub 800 minut na stacjonarny, co daje 0,06zł/ minutę przy opcji darmowego numeru dostępowego, albo 1200 minut, co daje =0,04zł/min przy zastosowaniu płatnego numeru dostępowego.

Aktualizacja :
Ostatnio przetestowaliśmy rozmowy z wykorzystaniem kart HappyCall poprzez numery dostępowe-płatne. Nie wygląda to rak różowo jak podaja na stronie. Tzn. jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach: z karty HC faktycznie nalicza 0,06 zł za minutę; ale równolegle naliczane są impulsy z karty TPSA (1 imouls- 2min z hakiem). Zatem do kosztu HC należałoby doliczyć do 1 minuty ok 20gr z karty TPSA. To daje kwotę taką samą jak w przypadku łaczenia się przez bezpłatne numery dostępowe. Jedyny plus to informacja o stanie konta. Minusem (przynajmniej dla mnie) jest konieczność wysłania karty TPSA pocztą, bo HP mogę podac telefonicznie.

Dodane po 4 minutach:

Aha...tam wyżej, gdzie kopiowałam swoją rozmowę z operatorem Z-tele jest niby informacja o przypuszczalnej stawce za połaczenia Z-tele-> A-tele; 25gr.

Powrót do góry
Lajkonik

PostWysłany: Czw Wrz 29, 2011 4:58 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

syrna napisał:
Aha...Syrna, nie Syrena:)

Tak, tak.....stanowczno Syrna, nie Syrena, bo z syrenami, to tylko problem, jak to mówią...ani bzyknąć się ich nie da, ani usmażyć Wink Laughing
Powrót do góry
kruszyna

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 6:01 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Znalazlam tansze dzwonienie
http://dogadania.pl/baker/pages/strona-glowna/cennik-polaczen.php

Takiego meila dostalam w odpowiedzi na pytanie, jak taka karte kupic
Witamy,

Prosimy zapoznać się z instrukcją, a następnie skorzystać z poniższego linku w celu zakupu lub doładowania karty

https://bluecash.pl/wykonaj_przelew/szablon/d9b4e73cbd43a1785da5ef574d21f7a5

Po otwarciu formularza, w pole „kwota” proszę wpisać:

- dla karty 10 PLN : 8 złotych

- dla karty 20 PLN : 18 złotych

- dla karty 50 PLN : 48 złotych

W przypadku doładowań wpisujemy kwotę doładowania pomniejszoną o 2 złote (koszt opłaty pobieranej przez bluecash.pl), czyli dla doładowania kwotą 30 złotych wpisujemy 28 złotych.

W pole „Tytuł przelewu” wpisujemy

- przy zakupie : zakup

- przy doładowaniu : wpisujemy numer seryjny karty

Pozdrawiamy

BOK DoGadania

Dodane po 55 minutach:

Z-tele zwiekszylo stawki za min rozmowy na stacjonarny. Bylo 9 gr, jest teraz 15 gr. Nie psrawdzalam nowych stawek na komorki.
Powrót do góry
syrna

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 6:19 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

MM dzwoni z Happy Call; ceny w zasadzie wszędzie są porównywalne: HC, z-tele, tele-pin...różnice liczone są w groszach. Teraz czekam aż z-tele uruchomi swoją sieć komórkową a-tele; podobno karty już się drukują, a połaczenia wewnątrz sieci mają być tańsze. Jak będzie w praktyce...się okaże.

Powrót do góry
kruszyna

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 6:38 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Z-tele ma teraz na stacjonarny 15 gr, telegrosik bodajze 19 gr. a ten dogadania 8 gr. Na stacjonarny w Europie z-tele 50 gr a dogadania 8 gr.
Powrót do góry
syrna

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 7:07 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

aaa...ja mówiłam o cenach na komórki:)

Powrót do góry
kruszyna

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 7:17 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

a ja se jeszcze wymyslilam(i sprawdzilam), ze majac iphon'a mozna sie wlaczyc na skypa, na skypie zrobic numer stacjonarny i wtedy za te 8 gr dzwonic
Powrót do góry
syrna

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 7:20 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

hmmm...patrz, nie pomyślałam.
Kurcze, nie lubię tych nowych telefonów z fontannami w środku...czy to dotyczy tylko iphon'a czy na każdym telefonie z dostępem do netu tak się da?

Powrót do góry
kruszyna

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 7:24 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja mam normalny telefon, moge polaczyc sie z internetem, ale np. nie z routerem bezprzewodowym i z niego nie korzystam, bo to sporo kosztuje. Iphony lacza sie z takimi routerami a czy inne...nie wiem.
Powrót do góry
syrna

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 7:31 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Kruszyna, bo ja zielona jestem- co znaczy normalny telefon? Od jakiegoś momentu przestałam nadążać za rozwojem technologicznym telefonów.

Chińszczyzną jest też dla mnie skype; jesli tam założę konto- nie wiem jakie, jakie byłoby potrzebne; to mogłabym tam mieć przekierowanie na komórkę? Tak żeby MM dzwonił an skype, a przekierowanie szło na moją komórkę? Jakie byłyby koszty rozmowy+ przekierowania?

Powrót do góry
bnjk

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 7:35 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Każdy tel. z wi fi może łaczyć się z netem (routerem) wyposażonym w wi-fi bezprzewodowo

Dodane po 2 minutach:

Myślę że Kruszynie chodzi o bezpośrednie połaczenie ze Skype poprzez komórkę, bo przekierowanie wiąże sie z kosztami a nawet ze Skype na komórke jest drogo

syrna

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 7:39 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

że co??
możesz mówić po polsku...Smile

Powrót do góry
bnjk

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 7:48 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

nie potrafie jaśniej Smile czego nie rozumiesz?

syrna

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 7:52 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

dzisiaj nie rozumiem niczego...myślenie sprawia mi ból.

Powrót do góry
kruszyna

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 8:31 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No to ja wyjasnie, o co mi biegalo.
Skype to telefonia internetowa. W skypie mozna wykupic numer tel. stacjonarnego, polskiego. Ktos np. dzwoni z budki na numer powiedzmy szczecinski: 91 123456(wykupiony przeze mnie w skypie) i laczy sie ze mna, ale ja musze byc online, polaczona ze skypem, tak jak np. robisz to z gg. Majac telefon, ktory moze sie laczyc z routerem wlan, lacze sie tak z internetem i dopoki mam zasieg(mozliwosc polaczenia z routerem), to mam tez skypa na swoim telefonie. W moim, normalnym telefonie, jeszcze stosunkowo starej daty, nie moge sie laczyc z internetem poprzez router (wifi) tylko przez satelite czy custam, a to kosztuje. Iphony wifi maja.
Swoj numer stacjonarny, wykupiony w skypie mozna przekierowac na komorke, ale wowczas placisz za polaczenie : skype-komorka. Musisz miec srodki na koncie w skypie i to kosztuje wiecej niz te karty typu z-tele itp.
Reasumujac: wifi w telefonie+numer stacjonarny wykupiony w skypie to mozliwosc dzwonienia za 8 gr: budka telefoniczna-numer polski stacjonarny

Sprawdzilam taka opcje, dziala bezblednie, zadnych zaklocen, super.
Powrót do góry
syrna

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 9:50 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

niby rozumiem:),dziekuję.

Iphone mają wi-fi; no ale jak ja sobie jeżdże tu i ówdzie, to nie wszędzie będzie dostęp do sieci; czyli musiałabym łączyć się przez płatny dostęp, i to na jakieś 2 godziny, bo taki jest rozrzut czasowy telefonowania MM- czyli to chyba by się nie opłaciło?

Powrót do góry
kruszyna

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 4:08 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mysle, ze to by sie nie oplacilo.
Powrót do góry
bnjk

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 10:26 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

niekoniecznie. Nie wiem jak u Ciebie w sieci, ale w Plusie za kilkanaście złotych miesięcznie ma sie full netu. teraz trzeba by policzyćSmile A Ty nie masz do lapka mobilnego internetu?

Nikita93
Gość

PostWysłany: Sro Paź 19, 2011 9:52 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

witam
slyszeliscie o nowej karcie dogadania?
Powrót do góry
Nefer

PostWysłany: Sro Paź 19, 2011 10:33 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Widzalam w kantynie 0,5zl na kom 0,08zl na stacjonarne
Żadna rewelacja.
Powrót do góry
Nikita93
Gość

PostWysłany: Sro Paź 19, 2011 11:14 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

dla mnie rewelacja bo mój dzwoni na stacjonarny do mnie takze by sie opłacało
Powrót do góry
Katrin

PostWysłany: Sro Paź 19, 2011 5:55 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

......awiektos moze jak te karte zamowic przez internet?Czekam od rana na meila z biura obslugi klienta Oplaca sie sie,bo jest np.dwa razy wiecej na stacjonarny,niz przykladowo z Telegrosika
Powrót do góry
kruszyna

PostWysłany: Sro Paź 19, 2011 7:08 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Katrin, o tej karcie pisalam nieco wyzej. Zacytowalam meila, jaki dostalam z "dogadania"
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum NASZ-WYROK Strona Główna -> Rozmowy na temat... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6